ADAMOVE PIRAMIDE

NESTALE CIVILIZACIJE

ZABORAVLJENI SVET JUGA

Kada se pomenu civilizacije koje su izgubljene u dubinama prošlosti, većini ljudi će prva pomisao biti piramide. Začuđujuća je činjenica da se većina piramida, kao i drugih megalitskih građevina, nalazi na severnoj Zemljinoj hemisferi, ili u području oko Ekvadora.

Šta se to dogodilo sa južnom hemisferom? Na prvi pogled, čini se da se južnije od Ekvadora nalazi svega nekoliko megalitskih građevina u Peruu i na Uskršnjem otočju.

Ali, da li je to baš tako?

Šta je sa jugom Afrike?

Da li tamo zaista nema nikakvih megalitskih ostataka, ili su zatrpani sedimentnim naslagama ili pak daleko stariji, a stoga i istrošeniji zubom vremena od onih koji se nalaze na severnoj hemisferi?

 

 

ADAMOV KALENDAR

Na ivici strmog, travnatog platoa, u blizini kraja sveta, nalazi se jedna od najfascinantnijih i potencijalno najstarijih megalitskih građevina na svetu, poznata kao Adamov kalendar.

Sa megalitima čiji vrhovi proizvode zvuk nalik na melodiju i načinom na koji je megalitsko kamenje predano, u jasno prepoznatljiv kalendar koji prati putanje Sunca i zvezda, ovo je postalo atraktivno drevno mesto koje privlači istraživače iz celog sveta.

Kako na samom lokalitetu, a ni u okolini, ne postoje ostaci koji bi omogućili datiranje megalita metodom ugljenika C-14, nagađa se da je kalendar star između 160.000 i 200.000 godina. Ova procena potiče od poređenja pozicije megalitskih blokova kalendara sa zvezdama iz sazvežđa Orion, a koji su se poklapali u periodu od pre 160.000 godina.

 

„Rodno mesto Sunca“ ili „Inzalo y'Langa“, kako ga nazivaju lokalne afričke starešine, prvi put je primećen 2003. godine, kada je južnoafrički pilot Johan Heine nadletao to područje. On je više od 20 godina leteo iznad planina Mpumalanga u Južnoj Africi pošto je bio veoma zainteresiran za čudne kamene kružne oblike, koji su se nalazili svuda po regionu, a pogotovo što su ove kružne građevine bile bez vrata i međusobno povezane putevima. Takođe je uočio i mnoge „poljoprivredne“ terase na brdima, očito izgrađene ljudskom rukom, kakve se i danas mogu videti širom sveta.

 

ADAMOVE PIRAMIDE

Dok je kalendar od 2003. godine do danas postao čuven arheološki lokalitet, malo je ko čuo za građevine koje se mogu uočiti sa vetrovitog platoa na kojem je kalendar smešten, a koje su zbog svog izgleda dobile naziv Adamove piramide.

Zamagljena u daljini, izobličena titranjem pregrejanog vazduha, mogu se uočiti dva kupasta brda. Postoje predanja da se ispod zemljanog sloja ova dva brda u dolini Berberton nalaze drevne piramide, koje su povezane sa Adamovim kalendarom, i koje je izgradila ista drevna civilizacija. Do sada nije bilo bližeg istraživanja ovih struktura. Navodno su strukture ograđene žicom i nikome nije dozvoljen pristup do njih.

Po rečima Majkla Telindžera, postoji i treća, manja piramida, ali kako je dolina zatrpana sedimentom debljine 30 metara, koji su nanele vode tokom Velikog Potopa, verovatno vidimo samo gornji deo piramida.

Adamove piramide se nalaze na 31 stepenu istočne geografske dužine, isto kao i ruševine Velikog Zimbabvea i Velike piramide u Gizi.

 

 

Na istoj geografskoj dužini se nalaze i piramide u nacionalnom parku Kruger, koji je udaljen oko 150 kilometara od Barbeton doline, odnosno od Adamovih piramida.

Piramidalne strukture u parku Kruger

GRADITELJI

Postoje različite teorije o tome ko su bili graditelji ovih drevnih struktura.

Posebno je popularno gledište da su graditelji bili drevni astronauti, poznati kao Anunaki “Oni koji su sa neba na zemlju došli“. A došli su, po toj istoj predaji, u potrazi za zlatom, koje im je bilo potrebno da bi stabilizovali klimatske promene na svojoj rodnoj planeti, koja se zbog toga nalazila na ivici uništenja.

Po nekim teoretičarima, zlato im je bilo potrebno za pravljenje takozvanog mono-atomskog zlata (poznatog i pod nazivom ORME), koje nakon prerade običnog zlata izgleda kao beli prah. Po njima Anunaki su ovaj beli prah koristili u ishrani, kao sredstvo koje obezbeđuje zdravlje i dugovečnost, i to dugovečnost koja se broji u hiljadama godina.

 

Kako nisu imali dovoljno radne snage za iskopavanje zlata, Anunaki su primenili genetski inženjering i stvorili današnjeg čoveka.

Mada sve ovo zvuči fantastično, kada se pročitaju stari sumerski spisi i biblijske priče o stvaranju Adama i Eve, Rajskom vrtu, Potopu, Vavilonskoj kuli, (pri tome treba imati na umu da je Stari zavet samo prepis drevnih tekstova pisanih od strane drevnih Sumera), priča počinje da dobija smisao.

A kakva je povezanost drevnog Sumera sa Jugom Afrike?

Po istim izvorima, postojala je glavna baza Anunakija u Sumeru i druga, operativna baza na Jugu Afrike, koja je bila zadužena za iskopavanje zlata. A poznato je takođe da su na Jugu Afrike nalaze ostaci brojnih drevnih rudnika iz kojih je iskopavano zlato, u periodu od pre 200.000 godina.

Očito, Jug Afrike, koji je danas poznat po nalazištima dijamantima, čuva još mnoštvo tajni koje tek treba da budu otkrivene.

 

 

© 2018 NESTALE CIVILIZACIJE